Az értékek kötnek össze -akik nélkül nincs pályázat

Nincs pályázat pályázó nélkül.
Nincs pályázat zsűri nélkül.
Nincs pályázat támogatók nélkül sem.
És mi az összekötő kapocs pályázó, zsűri és támogató között?

Nem csoda, ha a nem kifejezetten hétköznapi gazdasági körülmények között a profitorientált vállalatok jól meggondolják, mire költik a pénzüket - az Év háza pályázat pedig nem egy olyan lehetőség, amely azonnali bevételt hoz. Ezért is nagyra becsüljük azokat az építőanyag gyártó cégeket, a magyar építőipar neves képviselőit, akik támogatóként idén, vagy akár a korábbi években anyagi hozzájárulásukkal lehetővé tették a kiemelkedő építészeti teljesítmények elismerését.
„Az ÉV HÁZA országos építészeti pályázat közel két évtizede képviseli és teszi közzé a kortárs magyar építészet, köztük sok fiatal tervező kiemelkedő alkotásait. A pályázat sikerét és széles körű elismertségét, a következetes lebonyolítási mód, valamint a független szakmai zsűri kiváló munkája mellett a hiteles és elhivatott támogatóinak is köszönheti. Az eltelt idő alatt sok, mindkét fél részére hasznos együttműködés született több hazai meghatározó építőipari vállalkozással, akár mint a pályázat támogatójával, akár mint egyes díjkategóriák támogatójával. Ezek az együttműködések, a pályázat finanszírozása mellett, közös értékek menti gondolkodást is tükröznek, amely tovább erősíti a munkánkat, és amelyet kiemelten köszönök minden támogatónknak.” – mondta Szoják Balázs, az Év háza díj alapító kurátora.

Év_háza_2023__7.JPG

Vajon mi áll a cégek döntésének hátterében?
Azokat kérdeztük, akik lehetővé teszik a pályázat kiírását és a kiemelkedő építészeti teljesítmények díjazását.
Arra jutottunk, hogy bár a cégek különbözőek, azok az értékek, amelyeket vallanak, és amelyek miatt az Év háza pályázat mellé állnak évek óta – közösek. Lássuk a részleteket!

A Leier Hungária Kft. ötödik éve a független és elismert építészeti pályázat főtámogatója. A cég 2023-ban, a szakma javaslatára alapította meg a társasház különdíjat, amely döntésről Komlós Andor, a cég ügyvezető igazgatója így nyilatkozott.
„Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hiszen a társasház építés az egyik olyan terület, ahol a Leier építőanyag kínálatának nem csupán a sokszínűségét, de a sokoldalú műszaki megoldásaink hatékonyságát is meg tudjuk mutatni.
A hatékony építés és a fenntarthatóság kettős igénye ma már alapvető elvárás az építésgazdaság minden területén. Erre az építőanyag iparnak választ kell adnia. Az elmúlt években a Leier szinte minden fejlesztése a kivitelezési hatékonyságnövelés és a gazdaságos üzemeltetés megvalósításának irányába mutatott. Erre a legjobb példa az előregyártott vasbeton építési technológia, amelynek egyre szélesedő elemválasztékát folyamatosan a kivitelezők igényeihez igazítjuk.”

2-02.png

A MEVA Zsalurendszerek Zrt. hosszú évek óta támogatója az Év háza pályázatnak, pontosan azóta, mióta a családi házak mellett középületek értékelését is felvállalta a zsűri.
„A pályázat egyik fontos üzenete a hagyománytisztelet és az építésztársadalom presztízsének elismerése. Ezek az értékek a Mevának is fontosak, ezért a jövőben is részesei szeretnénk lenni a nagy múltú pályázatnak és szívesen veszünk részt a nyertesek elismerésére szervezett eseményen. Persze szeretnénk az innovatív zsaluinkat is megismertetni az építészekkel, de ez csak kisebb részben oka a részvételünknek.” – fejtette ki a cég támogatásának okait Botta D. Mihály, a MEVA Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.
„Cégünk immáron negyedik éve csatlakozik az Év háza pályázathoz, amelynek célja egybeesik a Terrán törekvéseivel: olyan minőségi építészeti alkotások megismertetése a közönséggel, amelyek környezeti és esztétikai szempontból is iránymutatók. Több mint 100 éves, magyar tulajdonban lévő, családi vállalkozásként a szilárd szakmai értékrendet, az épített környezetünkért való közös iparági felelősségvállalást kiemelten fontosnak tartjuk. Idén a Terrán a családi ház kategória főtámogatójává lépett elő, amellyel arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy rendkívül fontos az otthonaink esztétikus, fenntartható és minőségi kivitelezése, amelyhez a Terrán innovációi is, többek között napelemes tetőcserepünk is hozzájárul” – mondja Tóth Szabolcs, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. regionális marketing igazgatója.

Kapcsolat

  • Build-Communication Kft.
  • Felelős munkatárs: Szelei Annamária
  • Tel.: ­(06 30) 688 2074
  • E-mail: palyazat@buildmarketing.hu
  • Cím: 2040, Budaörs, Szabadság út 117.

Misszió

Az Év háza pályázat célja megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel a neves Bíráló Bizottság által színvonalasnak ítélt épületeket, a példamutató és követendő építészeti magatartást.