ÉV HÁZA 2020 pályázat – CSALÁDI HÁZ KATEGÓRIA

ÉV HÁZA 2020 pályázat – CSALÁDI HÁZ KATEGÓRIA FŐDÍJÁT Jakabfi-Kovács
Boglárka és Gyürki-Kiss Pál tervezőpárosnak ítélte a zsűri.

Méltatás szerzője: Marián Balázs, Ybl-Miklós díjas építész, a zsűri tagjaHűvösvölgyben egy nagyon szép ház épült!

Meleg családi otthon, mindenféle manír és felesleges magamutogató reprezentáció nélkül.

Frappáns telepítése, az utca felől már‐már rejtőzködő zártsága, ugyanakkor a belső terek feltárulása, izgalmas átlátásai, külső és belső térkapcsolatai mind-mind a mai világunkból egyre nehezebben fellelhető józanságra, mértékletes és jóízlésű viselkedésre vall.

Alaposan átgondolt térszervezése a ház kis volumene mellett gazdag és tágas belsőt biztosít a háromgyerekes családnak.

A hagyományosnak mondható földszinti kertkapcsolatos közös terek, valamint az emeleti privát hálószobai szint mellett egészen különleges az alagsori élettér kialakítása, ‐ a lesüllyesztett zöld pációra való tájolásával és csendes atmoszférájával ügyesen egészíti ki az épület arányos térstruktúráját és teremt lehetőséget a gyerekek növekedésével előálló változó térhasználatra is.

Az épület gondos részletképzése, úgymint a kerítésből átforduló előtető, a falba integrált külső pad, a könyvespolc által keretezett ablakbéletek, és a már említett lépcsős páció is a tervezők ‐ Jakabfi‐Kovács Boglárka, valamint Gyürki‐Kiss Pál és munkatársai ‐ közös szellemi munkáját, konstruktív és eredményes párbeszédjét tanúsítja.

Az épületnek mind a külső, mind pedig a belső anyaghasználata tartósságot és sallangmentes letisztultságot közvetít. A ház nyugodtságot áraszt.

Az otthon nyugodtságát.


Nyomtatás