FRISS HÍREK!

Év háza 2021: sasadi villa és a MOME Campus az idei legjobbak

Elegáns sasadi villa és a sok hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedő MOME Campus lett idén az Év háza. Az építészeti közélet rangos elismerése, az évtizedes hagyományra visszatekintő független Év háza pályázat díjait gálaest keretei között adták át szeptember 22-én, a Symbol Budapestben. A helyszínről élőben közvetített eseményt a teremben ülő közel 130 szakember mellett több százan követték az online térben idén is.

A 2008-ban újjá élesztett szakmai pályázaton családi ház, kis társasház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri, ami mellett két szakmai és további 5 támogatói díj odaítéléséről is dönt. Sőt második éve a közönség véleményét megkérdezve két közönségdíjat is kiosztottak idén.

Idén 13 középület és 29 családi ház került az Év háza pályázat elismert szakemberekből álló zsűrijének asztalára, amelyek közül 10 épület részesült elismerésben.. A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé.

Az Év háza pályázatot a Leier Hungária Kft. mint főtámogató mutatta be 2021-ben is. A családi ház, lakóépület kategóriát a Prefa Hungária Kft. és a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a középület kategóriát pedig a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. és a Meva Zsalurendszerek Zrt. támogatta.

Nézze meg az ide nyertes projektek fotóit, a neves zsűri tagjai által írt méltatásokkal együtt: https://evhaza.hu/meltatasok-2021 

És olvassa el a teljes sajtóközleményt: https://evhaza.hu/hirek/ev-haza-2021-tiz-epulet-tervezoi-vehettek-at-elismerest 

 

 

Prefa
Image

Az év háza díj

Az Év háza a hazai építész szakma­ elis­mert díja, mely a családi házak és a kis lakóépületek szakmai szempontok alapján ér­tékelt ­elismerése. A díjazottak sorában szinte kivétel nélkül megtalálható­k a sz­akma legje­les­ebb képviselői. 

Az esztétikum és funkcionalitás mellett, alapelv volt  az Év háza pályázat elmúlt éveiben, hogy minden esetben neves zsűri dönt, amely az épületek és alkotóik díjazásában is karakteresen érződött. Nem túlzás, hogy az Év háza zsűrije az egyik legrangosabb szakmai grémium a hazai díjak és pályázatok vonatkozásában. 

Az Év háza pályázat, amely időközben a legjelentősebb hazai független, szakmai pályázattá nőtte ki magát, 2019-ben már tizedik alkalommal került kiírásra.

Image

Év háza - Médiamegjelenések

Az Év háza pályázat elmúlt évei

Interjú a Budaörsi Városi Magazinban (2020)

Interjú a Budaörsi Városi Magazinban

Az Év Háza az Építészet XXI. adásában

Interjú a 2015-ös pályázat nyertesével a 24.hu oldalon

A pályázat összefoglalója a 7/24 című műsorban

A díj szakmai védnökei
Akiknek fontos az építészeti minőség

A pályázat főtámogatója:

A pályázat kategória-főtámogatói:

A pályázat támogatói:

A közönségszavazás támogatói: