2017

Év háza 2017 – A megújítás gondolatiságának példája

Hagyományosan az Építészet Világnapja nyitóeseménye volt az „Év háza” pályázat ünnepélyes díjátadója, ahol a fődíjat idén Dénes György építész vehette át a tervei alapján Balatonhenyén felújított lakóépületért.

A fődíj mellett öt különdíj is gazdára talált az Építészek Házában, a Baumit főtámogatásával megrendezett eseményen.

Szoják Balázs az Év Háza díj kurátora

Év Háza pályázat 2017

Május 10-ig pályázhatnak a családi házak és kis társasházak tervezői a 2017-es Év Háza díjra, melynek fő támogatója a Baumit, fődíja 500 000 forint, és amely időközben a legjelentősebb hazai független, szakmai pályázattá nőtte ki magát.

2015

Szoják Balázs az Év Háza díj kurátora

A Baumit bemutatja

Év háza 2015: A modern hagyományőrzés példája

Sáros László György, a MÉSZ elnöke: „…az Év Háza pályázatot innentől a most megszűnő Pro Architektúra díj kistestvérének tekintem.

A hagyományosan az Építészet Világnapján, annak nyitóeseményeként az Építészek Házában, adták át az Év Háza pályázat 2015 évi díjait. A fődíjat idén Borbás Péter DLA építész tervei alapján, Szentendrén megépült Ökologikus ház nyerte.

2013

Év Háza díjátadó 2013.

Idén a népi építészet formavilága nyert
A magyar építészet sokszínűsége
a Visegrádi Négyek Családi Házai kiállításon

A Dévényi Tamás építész tervei alapján, Sóskúton megépült H ház nyerte az idei Év Háza díjat, amelyet hagyományosan az Építészet Világnapján az Építészek Háza, Kós Károly termében adtak át. „Az épület formavilága, alaprajzi elrendezése a paraszti építészet tömörségét, tisztaságát idézi, amely a magas szintű megvalósítással párosult.” – hangzott el a zsűri méltatásában.

2012

Pécsi ház nyerte idén az Év háza díjat
5 éves az újra meghirdetett Év háza pályázat
„Az építészet ereje” szakmai előadások az Év háza díj átadása előtt

A 2012-es díjátadás nem csupán az idei díjazottat és a különdíjasokat ünnepli, de egyben megemlékezik az elmúlt 5 év pályázatairól, nyerteseiről és kísérletet tesz arra, hogy „Az építészet ereje” előadások segítségével az építészeti közvélemény érdeklő aktuális kérdésekről is tájékoztatást adjon.

A pályázat támogatói: